Nieuws

02 augustus 2022

Blog: ‘Ik heb genoten van de gastvrijheid en openheid’

In juni deden we een speciale oproep. We zochten namelijk jonge mantelzorgers die we wilden verrassen met een cadeautje. We kregen ontzettend veel reacties! Onze mantelzorgconsulent Gerla Uilenberg ging bij de jonge mantelzorgers langs om de cadeaubon persoonlijk te overhandigen. In een blog blikt ze terug:

De hele maand juni konden de presentjes voor jonge mantelzorgers worden aangevraagd. We kregen maar liefst 75 aanmeldingen binnen, waardoor ik dus op pad kon met 75 cadeautjes. Een hele klus, want wat is dit een grote gemeente! Erg? Absoluut niet. Ik vond het een voorrecht om lekker in de auto en met mooi weer te toeren door Midden-Drenthe. Ik heb genoten van alle mooie plekken die de gemeente kent, maar heb nog meer genoten van de gastvrijheid én openheid van de jonge mantelzorgers en hun ouders. Helaas was niet iedereen thuis, maar de meeste presentjes heb ik persoonlijk kunnen overhandigen of aan een ouder kunnen geven.

Het is niet altijd even makkelijk om op zo’n jonge leeftijd voor iemand te zorgen. Vaak wordt het door de jonge mantelzorgers als iets vanzelfsprekends gezien. “Het hoort erbij” of “We weten niet beter/We zijn ermee opgegroeid”; ik heb het vaak gehoord. Maar zo vanzelfsprekend is het helemaal niet. Daarom: respect dat je op jonge leeftijd al zoveel huishoudelijke taken op je neemt, zoveel oog hebt voor een naaste, oppast of gezelschap houdt of zelfs al medicatie geeft. Want vergeet niet, je bent ook gewoon een kind of jongere en gaat naar school, sport of spreekt graag af met vrienden.

Lieve jonge mantelzorgers, jullie zijn toppers en dit presentje hebben jullie meer dan verdiend!

Ik vond het fijn om te horen dat het presentje en de activiteiten worden gewaardeerd en mooi om te ervaren hoeveel dit betekent voor jonge mantelzorgers. Door de activiteiten kun je er even tussenuit en leer je andere jonge mantelzorgers kennen. Hierdoor zijn al mooie vriendschappen ontstaan, ook onder ouders!

Neem contact op
Ken jij of ben jij ook een jonge mantelzorger en wil je meer weten over hoe wij jou kunnen ondersteunen? En wil je op de hoogte blijven van de activiteiten en acties of meedenken/meehelpen met het organiseren van een activiteit? Je mag me altijd bellen (maandag, dinsdag en donderdag, 088-1651200) of een berichtje sturen (g.uilenberg@welzijnswerkmd.nl).

Terug