Nieuws

14 september 2022

11 oktober: De kracht van ontmoeting

Hoe breng je dorpsgenoten met inspirerende activiteiten samen? En hoe betrek je mensen bij die activiteiten? Tijdens De kracht van ontmoeting op dinsdag 11 oktober delen inwoners van Hooghalen, Bovensmilde en Drijber hun ervaringen.

In Midden-Drenthe gebeurt veel! Inwoners van dorpen zijn op allerlei terreinen bezig met leuke en originele initiatieven. Op 11 oktober hoor je in de Valkenhof in Beilen (Witte Valkenstraat 2) hiervan de volgende voorbeelden:    

Bovensmilde: Buurtinfohuis, Weggeefwinkel Noppes.
Hooghalen: Dorpskracht, Dorpstuin, Ouderengym Hooghalen.
Drijber: Seniorenrestaurant De Buurttaofel, Tienerwerk, Duurzaam Drijber, Buurtacademie.

Programma
19.15 uur:                     inloop met koffie
19.30 - 19.45 uur:        inleiding en tafelgesprek met inwoners van Hooghalen, Bovensmilde en Drijber
20.30 uur:                     pauze
20.45 uur:                     de deelnemende dorpen presenteren zich in drie verschillende ruimtes
21.50 uur:                     centrale afsluiting

De Maand van ontmoeting
De kracht van ontmoeting is onderdeel van De maand van ontmoeting en een initiatief van Projectgroep Eén tegen eenzaamheid en Netwerk Dorpszorg Midden-Drenthe. Heel oktober staat onze gemeente in het teken van ontmoeting en verbinding. Iedereen kan door een activiteit te bezoeken of te organiseren deelnemen aan deze maand. Centraal staan Kom erbij! en Meedoen. Want uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen zich fijner voelen wanneer ze in contact zijn.

Aanmelden
Nieuwsgierig naar de kracht van collegadorpen? Geef je dan op! Mail voor 1 oktober naar Tineke Posthoorn via t.posthoorn@welzijnswerkmd.nl.

Terug