Nieuws

16 november 2022

Hoe vind je nieuwe vrijwilligers? Tweede Ontmoetingsplaats voor besturen geeft inspiratie

Hoe vind je nou de juiste vrijwilliger? Bijna 30 bestuursleden van verschillende verenigingen, instellingen en stichtingen in Midden-Drenthe gingen hier dinsdagavond tijdens de tweede Ontmoetingsplaats Besturen over in gesprek.

Tijdens de interactieve bijeenkomst in de filmzaal van de Orvelte Poort in Orvelte werd het vinden en behouden van vrijwilligers behandeld. Deelnemers gingen met elkaar in gesprek over welke PR-mogelijkheden daarvoor het meest effectief zijn. Ook gaf Maureen Oelen een presentatie over de rol van sociale media bij het bekendheid geven aan je activiteiten. 

Kennis en ervaringen uitgewisseld
Het programma zorgde naast interessante gesprekken over ervaringen, ook voor uitwisseling van kennis en ideeën. Het Servicepunt Vrijwilligerswerk kijkt dan ook terug op een geslaagde avond! De Ontmoetingsplaats voor besturen van vrijwilligersorganisaties krijgt komend voorjaar een vervolg. 

Tweede Ontmoetingsplaats

Ontmoetingsplaats voor bestuursleden
De Ontmoetingsplaats voor bestuursleden van vrijwilligersorganisaties is gestart in mei. Uit gesprekken met vrijwillige bestuurders bleek dat er behoefte is aan onder meer verbinding en ontmoeting, om zo kennis en ideeën te kunnen uitwisselen. Het initiatief ontstond vanuit de gedachte dat je met elkaar meer kunt bereiken. 

Terug