Nieuws

22 maart 2023

Webinar wet- en regelgeving voor verenigingen en stichtingen

Een bankrekening openen, verzekeringen afsluiten en vrijwilligers vinden en binden: als vereniging of stichting heb je te maken met een grote diversiteit aan werkzaamheden en verplichtingen. En daar komen regels bij kijken. Onze gratis webinar op dinsdagavond 18 april neemt jou in ruim een uur tijd mee in de belangrijkste wet- en regelgeving.

De voorzitter wordt opgevolgd of je wilt risico’s op ongelukken voorkomen. Het zijn maar een paar voorbeelden. Maar welke verplichtingen heb je? En wat moet je er als vrijwilliger of bestuurder mee?

Van AVG en RI&E tot UBO En WBTR
Tijdens de webinar komt wet- en regelgeving aan bod als de Algemene verordening Gegevensbescherming (AVG), Veiligheid en Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), Ultimate Beneficial Owner (UBO) en de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR).

De webinar wordt aangeboden door het Servicepunt Vrijwilligerswerk. Spreker is Adam van Bergeijk, adviseur wet- en regelgeving bij de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (www.vrijwilligerswerk.nl).

Aanmelden
De webinar begint op dinsdagavond 18 april om 20.00 uur en duurt tot uiterlijk 21.15 uur. De webinar vindt plaats via Teams. Opgeven kan door vóór 12 april een e-mail te sturen naar j.moinat@welzijnswerkmd.nl.

Terug