Nieuws

23 augustus 2023

Nieuw: Workshopreeks Gezond ouder worden

Gezond ouder worden: we willen het allemaal. Maar helaas gaat het niet vanzelf. Vaak zitten we vol goede voornemens en komt er weinig van. Wil jij aan de slag met jezelf? Dan is de workshopreeks ‘Gezond ouder worden’ misschien wel wat voor jou.

In vijf bijeenkomsten gaan we het hebben over de thema’s energiebalans, gezond eten, lekker bewegen, goed slapen en regelmatig ontspannen. Het is een leuke mix van ontdekken, praten, leren en actief bezig zijn. Na afloop weet je wat jou energie kost en geeft en wat je zelf kunt doen om daar verandering in aan te brengen. ‘Gezond ouder worden’ is voor mensen boven de 50 jaar en start op woensdag 20 september. Vervolgens zijn er bijeenkomsten op 4 en 18 oktober en 1 en 15 november. Iedere bijeenkomst is in de Karspelhof in Beilen (Hofstraat 19) en duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur. Deelname kost €25,-.

Heb je zin om mee te doen of heb je vragen?
Neem dan contact op met leefstijlcoach Janet Moinat via j.moinat@welzijnswerkmd.nl of via 088 16 51 200.

Het programma
 

Bijeenkomst 1: Gezondheid en energiebalans
Wat betekent gezondheid voor jou? Wat geeft en wat kost energie en hoe zorg je voor balans? Deze eerste bijeenkomst gaat over onderwerpen als stress, ontspanning, geluks- en stresshormonen en waarom veranderen het beste lukt in kleine stapjes.

Bijeenkomst 2: Eet smakelijk
Waar kunnen ze jouw ’s nachts voor wakker maken? Of juist totaal niet? De tweede bijeenkomst gaat over voeding. Over gezond en minder gezond, over verleiding en misleiding en over hoe het toch nog een beetje gezellig blijft.

Bijeenkomst 3: In beweging!
Bewegen is niet alleen goed voor het lijf, maar ook voor het hoofd. Het versterkt je immuunsysteem en vermindert stress. Tijdens de derde bijeenkomst staat dan ook bewegen centraal. Hoe blijf je een beetje fit? Ook als je niet altijd zin of tijd hebt? En hoe kun je bewegen eenvoudig een plek geven in jouw dagelijks leven?

Bijeenkomst 4: Slaap lekker
Slapen doen we allemaal en allemaal verschillend. Tijdens deze vierde bijeenkomst gaan we het hebben over slapen en waarom goed slapen zo belangrijk is. Wat doen we eigenlijk in onze slaap? Wat zijn oorzaken en gevolgen van slaaptekort en wat kan jij doen om beter te slapen? Over feiten, fabels, tips en adviezen en over het stofje tryptofaan.

Bijeenkomst 5: Tijd voor ontspanning
Tijdens de vijfde bijeenkomst blikken we terug op de vorige bijeenkomsten. Wat hebben we geleerd? Lukt het al om iets anders te doen? Hebben we nog tips voor elkaar? Daarna inspireren we elkaar met wat ons ontspant en energie geeft.

Terug