Nieuws

12 september 2023

Gratis vrijwilligerstraining Goed omgaan met dementie

Als vrijwilliger krijg je misschien te maken met mensen met dementie. Bijvoorbeeld bij de sportvereniging, in het verzorgingshuis of in het buurtvervoer. Tijdens de gratis training 'Goed omgaan met dementie' leer je dementie herkennen en krijg je handvatten hoe je goed kunt omgaan met iemand met dementie.

‘De mevrouw die tijdens het bloemschikken naar haar bloem en de bloembak staart, maar verder geen actie onderneemt. Die meneer die de glazen deur van de recreatiezaal wil openen, maar er vervolgens tegenop loopt. De mevrouw, die niet meer weet dat je haar komt ophalen met de buurtbus….. Heeft iemand z’n dag niet? Is het een ongelukje? Of is er meer aan de hand?’

De training wordt georganiseerd door het Servicepunt Vrijwilligerswerk, in samenwerking met de gemeente Midden-Drenthe en Samendementievriendelijk.

Data en locatie

  • 12 oktober van 13.30 tot 16.00 in de Karspelhof, Hofstraat 19 in Beilen
  • 19 oktober van 9.30 tot 12.00 in het Beurtschip, Stuurboord 1 in Smilde
  • 9 november van 19.00 tot 21.30 in het Kruumtenhoes, Kruumten 104 in Westerbork.

Je kunt zelf kiezen op welke locatie je wilt deelnemen. Aanmelden kan vóór 28 september bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk via vrijwilligerswerk@welzijnswerkmd.nl. Bij jouw aanmelding ontvangen wij graag de locatie van deelname, jouw naam en e-mailadres, de naam van de organisatie waar je vrijwilligerswerk doet en je functie.

Voorbereiding: online basistraining
Ter voorbereiding vragen wij je de online basistraining te volgen. Dat kan op www.samendementievriendelijk.nl/trainingen. De training is gratis en duurt ongeveer 15 minuten. Je bent dan goed voorbereid op de training op locatie.

Terug