Nieuws

13 september 2023

Disco Hooghalen: Leuk, veilig en verantwoord uitgaan voor de jeugd

100% feest, 0% alcohol: dat is het concept van Disco Hooghalen op zaterdag 30 september. Kinderen van 12 tot en met 15 jaar kunnen die avond tussen 20.00 uur en 00.00 uur in Dorpshuis 't Haoler Hoes terecht voor een mooi feest.

Zo zijn er dj’s, komt influencer Joyliana langs, is er een rodeostier en kunnen kinderen alcoholvrije cocktails (mocktails) proeven samen met vrijwilligers van de Buurtacademie Hooghalen. Daarnaast zijn er een jeugdagent en jongerenwerkers van Welzijnswerk Midden-Drenthe aanwezig.

Vervolg op de Summerbreak
Disco Hooghalen is namelijk het resultaat van een samenwerking tussen het Dorpshuis in Hooghalen en Team Jongerenwerk van Welzijnswerk Midden-Drenthe. Voor jeugd tussen de 12 en 18 jaar oud worden relatief weinig evenementen georganiseerd. In 2017 en 2018 organiseerde het jongerenwerk ieder jaar een preventieactiviteit: Summerbreak. Beide edities van de feestavond trokken ruim 800 tieners. Door de sluiting van discotheek Afslag 30 is zo’n centraal en grootschalig evenement niet meer mogelijk.

Jongeren hebben meegedacht
De gymzaal van het dorpshuis biedt nieuwe kansen voor jongeren om leuk, veilig en verantwoord uit te gaan. “In het dorpshuis werden al disco-avonden voor de jeugd georganiseerd”, vertelt Harold Kamps, jongerenwerker bij Welzijnswerk Midden-Drenthe. ”Door onze krachten te bundelen kunnen we nu nog meer bieden op zo’n avond. Jongeren hebben meegedacht over de invulling van de avond. Dat heeft een mooi programma opgeleverd! Het idee is om in samenwerking met organisaties in andere dorpen vergelijkbare avonden te organiseren.”

Terug