Nieuws

01 mei 2019

Zorgcafé Westerbork op 15 mei

Op woensdag 15 mei is er weer een zorgcafé Westerbork. Het thema is: niet pluis gevoel en bemoeizorg. De avond wordt gehouden van 19.30 tot 21.00 uur in 't Aole gemientehoes (Hoofdstraat 16) in Westerbork.

Wat kun je doen wanneer je gevoel aangeeft dat er iets (ernstigs) aan de hand is met iemand, zonder dat dit concreet wordt aangegeven? Wat kun je doen als je je zorgen maakt om iemand? Mag je je daarmee bemoeien? Naar aanleiding van praktijkvoorbeelden, kennis en ervaring, legt Gerard Marijt (ambulant hulpverlener bij Cosis) in het zorgcafé uit hoe te handelen bij een niet pluis gevoel en wat bemoeizorg betekent.

Een aantal voorbeelden van zorgwekkende situaties zijn:

  • Iemand verwaarloost zichzelf ernstig.
  • Iemand verwaarloost of mishandelt zijn kinderen/naaste.
  • Iemand veroorzaakt veel overlast in de buurt.
  • Iemand verwaarloost zijn huis en huishouden ernstig, waardoor er bijvoorbeeld overlast van ongedierte ontstaat.

Het zorgcafé is er voor medewerkers, mantelzorgers, lotgenoten en belangstellenden. Iedereen is van harte welkom!

De zaal is open om 19.15 uur. Er zijn geen kosten aan deze avond verbonden, een vrijwillige bijdrage mag in het spaarvarken. Heeft u (rolstoel)vervoer nodig? Dan kunt u tot één dag van te voren bellen met Welzijnswerk Midden-Drenthe. Het telefoonnummer is 088 16 51 200 (maandag tot en met donderdag van 08.30 - 13.30 uur, vrijdag van 08.30 - 12.00 uur).

Bewoners en cliënten van het Derkshoes kunnen de rolstoelbus van het Derkshoes bij de receptie aanvragen. Maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 13.30 uur. Vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur. Het zorgcafé Westerbork is een initiatief van Derkshoes, Icare en Welzijnswerk Midden-Drenthe.

Terug