Nieuws

02 mei 2019

Zorgcafé dementie Beilen op 14 mei

Op dinsdag 14 mei is er weer een zorgcafé dementie in Beilen. Het thema is deze keer: bewegen, vallen en opstaan. De avond wordt gehouden van 19.30 - 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in de Karspelhof aan de Hofstraat 19 in Beilen.

Bewegen is goed voor iedereen. Het klinkt als een cliché, maar door te bewegen verbeter je het denkvermogen en gaat het doen van dagelijkse activiteiten beter. Door veroudering en bij specifieke aandoeningen als dementie, is de kans op vallen groter. Verschillende onderzoeken laten zien dat beweegprogramma's veelbelovend zijn om vallen te voorkomen. Monique Swierts is fysiotherapeut bij Mia Carey Fysiotherapie/Valpreventie & Coaching in Gees. Zij neemt ons mee in een programma van vertellen en vooral ook doen. Waarom vallen we, wat kunnen we doen om dit te voorkomen of te verminderen? En als we gevallen zijn, hoe staan we dan weer op? Er is heel veel ruimte om persoonlijk uw vragen te stellen. U bent van harte welkom!

Wat is het zorgcafé dementie?
Het zorgcafé is een ontmoetingsplaats waar u:

  • Informatie kunt krijgen over dementie en aanverwante ziekten.
  • Vragen kunt stellen.
  • Kennis kunt delen.
  • Ervaringen kunt uitwisselen.

Het zorgcafé Beilen is een initiatief van: Zorggroep Drenthe, Icare, Alzheimer Nederland en Welzijnswerk Midden-Drenthe.

Terug