Nieuws

27 mei 2019

Zorgcafé Westerbork op 19 juni

Op woensdag 19 juni is er van 19.30 - 21.00 uur weer een zorgcafé in het aole gemientehoes aan de Hoofdstraat 16 in Westerbork. Het thema van deze avond is: De positieve kracht van samen kijken naar kunst.

Kunst en cultuur kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de positieve gezondheid van mensen met dementie en hun naaste. Het Drents museum heeft een programma ontwikkeld waarin de kracht van kunst wordt uitgelicht: 'Onvergetelijk Drents museum'.

In de praktijk blijkt dat het voor sommige mensen moeilijk is om zelf naar het museum toe te gaan. Daarom komt het Drents museum naar ons toe. Albert Kool presenteert door middel van een PowerPoint een aantal schilderijen uit de collectie van het Drents museum. Hij vertelt over het positieve effect van samen kijken naar kunst. U bent van harte welkom! De zaal is open vanaf 19.15 uur.

Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage mag in het spaarvarken.

Vervoer
Heeft u (rolstoel)vervoer nodig? Dan kunt u contact opnemen met Welzijnswerk Midden-Drenthe op 088 16 51 200 (maandag tot en met donderdag van 08.30 - 13.30 en vrijdag van 08.30 - 12.00 uur).

Bewoners en cliënten van het Derkshoes kunnen de rolstoelbus bij de receptie van het Derkshoes aanvragen.

Het zorgcafé Westerbork is een initiatief van Derkshoes, Icare en Welzijnswerk Midden-Drenthe.

Terug