Nieuws

23 december 2021

Uitnodiging kenniscafé Drentse jeugdacademie

Welke initiatieven voor onze jeugd, waarmee we het gewone leven versterken, zijn nu succesvol? En, nog belangrijker, waarom zijn ze succesvol, wat vinden ouders en jeugdigen zelf en kunnen we de succesfactoren vertalen naar andere of nieuw op te starten initiatieven? Daarover willen het graag met u hebben in de kenniscafé’s van de Drentse Jeugdacademie. Dat doen we aan de hand van bestaande initiatieven, op basis van deze voorbeelden gaan we met elkaar in gesprek en analyseren we het initiatief dat centraal staat. Tijdens deze eerste bijeenkomst staat Dierenweide Stroomdal centraal.

Dierenweide Stroomdal in Beilen Op 11 januari vindt het eerste kenniscafé plaats van 15.00 – 17.00 uur. Aan het begin van de bijeenkomst bekijken we eerst een film die de dierenweide zelf heeft gemaakt over het werk dat ze doen. Een samenvatting van deze film vindt u op onze website www.envedder.nl. Peter Vereijken van de dierenweide zal aanwezig zijn bij deze bijeenkomst. Samen gaan we met elkaar in gesprek om de succesfactoren boven water te krijgen en om te bepalen welke generiek zijn; welke kunnen we vertalen naar andere initiatieven waarmee we het gewone leven willen versterken.


Wat haal je uit de bijeenkomsten?

Tijdens de bijeenkomst ontmoet u anderen die zich inzetten voor onze jeugd. Samen kunnen we de doelen uitwisselen die we voor ogen hebben voor onze jeugd. Er volgen meer kenniscafés en dus ook meer inzicht in de generieke succesfactoren. Na een aantal kenniscafés bundelen we de uitkomsten waar u ook aan mee hebt gewerkt en koppelen we die terug.


Datum en locatie

11 januari 2022, 15.00 – 17.00, online in TEAMS. Na aanmelden ontvangt u op 10 januari de link naar de bijeenkomst.

Voor wie bestemd?

Het kenniscafé is voor iedereen die zich inzet voor onze Drentse jeugd. Dat kan zijn op een school, bij een sportvereniging, bij een culturele instelling, gemeente, als ouder/verzorger of als zorgaanbieder. Iedereen is welkom.


Aanmelden

Je kunt je aanmelden door te mailen naar info@envedder.nl. Tijdens de bijeenkomst op locatie gelden de coronamaatregelen van dat moment.
Over de Drentse Jeugdacademie Professionals willen elke dag beter worden in hun vak en in de hulp aan kinderen. Envedder draagt hier aan bij door te investeren in vakmanschap van jeugdprofessionals. Hier werken we aan binnen het project de Drentse Jeugdacademie.

Terug